Jdi na obsah Jdi na menu

Jak se zbavit odlesku sklíčka optiky?

27. 11. 2012
Kryt na puškohled


Už se vám hodněkrát stalo, že vás prozradil odlesk optiky? Řeknu vám, jak jsem tento problém vyřešil já. Párkrát se mi stalo, že jsem ležel v keři parádně zamaskovanej, jak já tak i zbran, ale pouhý odlesk mé optiky prozradil mojí pozici. Pak ovšem následovala přestřelka, kterou samozřejmě snad každý odstřelovač prohraje, protože sám z manuální zbraní se proti pěchotě moc dlouho neudrží. Tak jsem si doma sedl a přemýšlel jak tento problém vyřešit. Moc dlouho mi to netrvalo a vzpomněl jsem si na klapky s otvory, které jsem viděl u pouštních odstřelovačů.
Co k tomu budete potřebovat.
Ochranné kroužky, lepidlo, kousek tvrdého kartonu, tužku, černou barvu.
Takže prvně jsem vzal ochranné kroužky a z předního kroužku jsem sundal sklíčko.

Poté jsem vzal karton a sklíčko na něj obkreslil, poté jsem si našel střed kruhu a vkreslil proužek o rozměrech 4x1cm na optiku 9x50mm.

Proužek a kolečko jsem vystřihl, nabarvil na černo ( Můžete si zvolit jakoukoli barvu) a vlepíme zpátky do předního ochranného kroužku místo sklíčka. A máme hotovo.

 

Lze si také udělat před optiku ochranný kroužek se síťkou, která chrání jak optiku tak snižuje odlesk optiky. Záleží už na vás, jaký způsob zvolíte.

 

Autor: Andy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář